Рататуй
Цукіні – 400 г
Баклажани – 400 г
Помідори – 2-3 шт
Солодкий перець ( різних кольорів ) – 2 шт
Цибуля ріпчаста 1-2 шт
Часник – 2-3 зубчики
Оливкова олія – 2 ст.л.
Олійна заправка Стожар FUSION (часник, базилік ) 2 ст.л.
Сіль морська – за смаком
Прованьські трави – за смаком
Мікс перців – за смаком
Підготуйте овочі, вимийте їх ретельно. У кабачків і баклажанів зріжте хвостики, у перцю видаліть насіння. Помідори розділіть на дві рівні порції, одну з яких обдайте окропом і очистіть від шкірки.
Спочатку потрібно приготувати соус. Для цього поріжте дрібно цибулю, обсмажте її до напівготовності в 2 столових ложках оливкової олії. Додайте щіпку солі.
Помідори без шкірки і болгарський перець поріжте дрібними кубиками і додайте до цибулі. Обсмажте до м’якості всіх овочів. Соус готовий!
Кабачки, баклажани і помідори поріжте кільцями однакової товщини, не більше 5 мм.
Оливкову олію змішайте з подавленим часником і прованськими травами, додайте щіпотку солі. На дно вогнетривкої форми викладіть і розрівняйте овочевий соус.
Овочі посоліть за смаком, викладіть на соус, чергуючи кабачок, баклажан і помідор. Зверху о полийте оливковою олією з часником. Накрийте фольгою форму, відправте її на 30 хвилин в духовку, температура – 180 градусів.
Вийміть і згори полийте олійною заправкою Стожар FUSION! Відчуйте насиченість смаку!
Зніміть фольгу і запікайте ще 20 хвилин. Рататуй готовий! Смачного!