Палак панір з прянощами
Для паніра:
2 л молока
3-4 ст. л. лимонного соку
сіль
Шпинатний соус:
200 г шпинату (замороженого або свіжого)
200 г вершків 20%
100 г цибулі
2-3 зуб. часника
1-2 см імбиру
спеції за смаком (кумін, коріандр, кориця)
червоний гострий перець за смаком
сіль, перець
топлене масло для смаження
Олійна заправка Стожар FUSION ( лимон, базилік )
Якщо у вас молоко не стерилізоване або домашнє, то попередньо прокип’ятити. Молоко довести до кипіння, але не кип’ятити, приблизно 90-95 градусів. Влити лимонний сік, злегка перемішати. Залишити на 10-15 хвилин, не перемішувати.
Перелити в марлю, складену вдвічі, додати сіль. Зав’язати зверху в вузол і підвісити на 2-3 години, щоб стекла сироватка. Потім придавити зверху пресом і поставити в холодильник на кілька годин або краще на ніч.
Готуємо шпинатний соус. Цибулю дрібно порізати, викласти на сковороду з розігрітим маслом, обсмажити. Додати порізаний часник і імбир, ще трохи обсмажити.
Додати шпинат і 50 мл води, перемішати і згасити декілька хвилин до готовності. Додати спеції за смаком. Гострий перець також додавайте до смаку, в залежності від бажаної гостроти. Посолити, поперчити.
Зняти масу зі сковороди, ретельно подрібнити блендером в однорідну масу. Повернути на сковороду, влити вершки і на невеликому вогні прогріти до гарячого стану. Обов’язково спробуйте на смак, при необхідності додайте спецій за смаком. Закрити кришкою, зберегти гарячим.
На сковороді розігріти топлене масло, або вершкове навпіл з рослинним, викласти шматочки сиру. Обсмажити з двох сторін до золотистого.
На тарілку викласти гарячий соус, зверху шматочки сиру. Традиційно поруч подається відварений рис на гарнір, котрий можна полити заправкою Стожар FUSION ( лимон, базилік ).
Смачного!