Фаршировані перці з булгуром

Перець – 10/12 шт
Фарш м’ясний (свинина) – 500 г
Цибуля – 2 шт
Морква- 2 шт
Помідори – 4-5 шт
Булгур – 1 пакетик
Кабачок – 1 шт (невеликий)
Яйце – 1 шт
Сіль, мелений перець, зелень – за смаком
Олійна заправка Стожар FUSION (базилік, розмарин) – 3 ст.л

Для заливки:
Цибуля – 1 шт
Морква – 1 шт
Помідори – 5 шт
Вода – 1-2 склянки
Сіль – за смаком

Булгур відварити заздалегідь і остудити.

Ріпчасту цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на крупній тертці, кабачок нарізати дрібними кубиками.

Томати розрізати навпіл і натерти на крупній тертці (без шкірки).

Нагріти сковороду на невеликому вогні, налити рослинне масло (приблизно-100 г), викласти нарізану цибулю і обсмажити її до прозорості (2-3 хвилини), додати моркву, перемішати і ще обсмажити 4-5 хвилин. Овочі не повинні пригорати, вони повинні стати трохи м’якими. Додати нарізаний кабачок і ще обсмажити 5-10 хвилин.

Додати натерті томати і тушкувати до випаровування рідини. Остудити суміш.

До м’ясного фаршу додати овочеву суміш, булгур, яйце, нарізану зелень, сіль, мелений перець, олійну заправку Стожар FUSION  і добре перемішати.

У перця вийняти насіння. Наповніть перці підготовленим фаршем. Викладіть в посуд, в якому будете готувати.

Для соуса-заливки: злегка обсмажити на олії дрібно нарізану цибулю і натерту на крупній тертці моркву, додати натерті томати і тушкувати на невеликому вогні 10-15 хвилин, посолити, додати до нафарширувати перцу. Потім додаємо гарячу кип’ячену воду, що б рівень рідини був трохи нижче висоти перців. Ставимо каструлю на повільний вогонь і тушкуємо під кришкою 35-40 хвилин.

Готовий перець викладаємо на тарілку, зверху поливаємо соусом. За бажанням подаємо сметану. 

Смачного!