НАУМЕНКО ВОЛОДИМИР

Як змінити своє життя за допомогою методу Уолта Діснея

Розповім історію, яка буде присвячена нашим ідеям та бажанням. 
Коли Уолт Дісней був молодим і ще зовсім неуспішним, він вирішив поміняти своє життя і розробив спеціальний прийом відбору гідних ідей. У кутах своєї кімнати він розставив трьох персонажів, що були намальовані на картоні. Це – «Фантаст», «Реаліст» та «Критик». Першому був відведений самий світлий і зручний кут у кімнаті, «Критику» пощастило найменше: йому дістався темний й незатишний простір. «Реалісту» залишилася нейтральна локація. Що ж було потім і до чого це призвело?

Коли майбутній великий мультиплікатор перебував у куточку «Фантаста», він не стримував фантазію ніякими рамками, просто прямував за своїми мріями. Після цього йому доводилося потрапити в зону дії «Реаліста», і тут всім його ідеям потрібно було знайти реальний грунт під ногами, він становив точний план дій й намагався зрозуміти, чи варта гра свічок. Остання, не дуже приємна, але необхідна дія — перейти в кут «Критика». Дісней вважав це необхідним, адже завдання цього персонажа — захистити від фатальних помилок і вчасно знайти недоліки.

В результаті творець цього методу з невдахи-мрійника перетворився в успішного творця. А почалося все з роботи над собою, своєю поведінкою та тих самих картонних персонажів, створених заради самоактуалізації, самовдосконалення і розвитку.
 Я часто чую фрази: У мене не вийде, у мене немає часу, мені потрібно заробляти більше і тоді я щось буду міняти, у мене 24 години на добу – домашні справи або робота.
 Ви коли-небудь замислювалися над тим, якою є наша природа?  У першу чергу ми відповідальні за себе. Якщо щось не так – потрібно починати завжди з себе.  Домогтися успіху й процвітання – це теж виключно наша робота над собою.
Вам абсолютно нічого не заважає по-справжньому бути тими, ким ви хочете й мати те, що ви хочете.  Можете включати скептика й далі, однак, ви не гірше за мене знаєте, що є дуже багато людей у ​​яких вийшло.  Чим ви гірші?
Немає свого методу, тоді користуєтеся чужими.  В цьому нічого кри- номінального немає.
Як кажуть: «Fake it ’til you make it» або «act as if».
З чого краще почати?  З себе. Коли краще почати?  Сьогодні. Яка мотивація у всього цього?  Бути щасливою.
А якщо не вийде?  Не опускати рук та пробувати до тих пір, поки вийде.
А якщо ніхто не підтримує, всі тільки скаржаться?  Слухати потрібно себе й робити те, що хочеться. А якщо вийде можна про це розповісти іншим?  Навіть потрібно.

 

Ілюстрація до тексту: картина «Синий дождь», авторка Корнієнко Оксана