НАУМЕНКО ВОЛОДИМИР

Синдром відкладеного життя

Синдром відкладеного життя — це хвороба 21 століття. Розбагатіти, стати на ноги, знайти щастя, зайнятися своїм тілом, знайти любов, побудувати відносини, але робити все це коли-небудь потім, зараз на це немає часу. Є навіть такий термін — Завтравумен. У якої є своє гасло — Все зроблю. Але завтра.
Працюючи без відпустки, не приділяючи уваги своєму життю, здоров’ю та відносинам з близькими людьми, людина до 40-50 років отримує не дуже добре функціонуюче тіло, ще гірше функціонуючи відносини та внутрішню кризу. Заради чого і куди бігли всі ці роки? Машину, купити квартиру, будинок? Дітей забезпечити? Так дітям набагато сильніше потрібні батьківська любов і увага до їх проблем, ніж тато чи мама, які цілодобово пропадають на роботі.
Дітям потрібен доступ до досвіду дорослих, до їх мудрості. Дітям потрібна підтримка, їм потрібна присутність батьків в їх житті. Не виснажені мами-істерички, які зриваються на дітях, виплескують всю свою незадоволеність і не втомлені батьки, що агресивно виражають свою позицію. Дітям потрібні батьки-наставники.
Більше, ніж впевнений, що все це відбувається, тому що ми не звикли взагалі хоч скільки-небудь замислюватися про сенс життя. Біжимо-біжимо, як білки в колесі, домагаємося надуманих результатів, створюємо привабливий зовнішній вигляд, не сильно турбуючись про те, що всередині. Живемо мріями про майбутнє, при цьому не вміємо витягувати уроки з цього. Місця для цього — немає. Задумайтеся, коли і як ви востаннє думали про те, що саме зараз відбувається у вашому житті?
У вас немає близької людини? І що? Сидіти і плакати, що хочеться заміж або одружуватися? Так радійте, життя дає можливість краще підготуватися до зустрічі. Ростіть, розвивайтеся, вивчайте тему відносин, збільшуйте свій рівень компетентності, але будьте в сьогоденні. Спілкуйтеся більше з друзями і подругами, знайомтеся з новими людьми, займайтеся здоров’ям, працюйте, шукайте себе, а ваша людина обов’язково з’явиться.
Всьому свій час і кожен плід має дозріти
Якщо ви насправді хочете чогось досягнути, то почати потрібно з того, щоб отримати максимальну користь з сьогоднішніх життєвих обставин. Не потрібно відкладати життя на завтра — воно занадто швидкоплинне. Прийняти своє вчора, роздумувати про завтра, але жити сьогодні. Жити настільки повним життям, наскільки це можливо в сьогоднішній реальності. Усередині кожної людини є цілий світ і якщо почати приводити його до ладу, то все зовнішнє із задоволенням почне допомагати. Є ті, хто живе і ті, хто збирається жити. Ви хто?

 

Ілюстрація до тексту: картина «Улюблений діванчик», авторка Корнієнко Оксана