МЕТЕЛЬСЬКА ОЛЬГА

Кальцієвий тонік: простий рецепт з яєць для молодості шкіри

«Що знову з яєць?» – запитаєте ви. І у чомусь будете праві. Скільки вже про це написано, скільки рецептів відомо і з білком, і з жовтком і навіть зі шкаралупою.
Але сьогодні мова піде про інше! Про маст-хев домашньої косметики.
Адже як буває: яйця купуються регулярно, жовтки і білки йдуть у хід, а шкаралупу у відро для сміття. А даремно! Хочу росповісти, як її можна використовувати.

Що корисного у шкаралупі?
Шкаралупа – це практично 90 відсотків карбонату кальцію! Чим цей елемент видрізняється від крейди? Тим, що майже на всі сто відсотків засвоюється в організмі людини. Так відбувається тому, що в організмі птиці вже стався синтез з органічного кальцію у неорганічний. А ще шкаралупа містить 27 мікроелементів. У їх числі дуже цінні: залізо, кремній, марганець, мідь, молібден, селен, сірка, фосфор, фтор, цинк та інші.

Що ми робимо зі шкаралупою?
Промиваємо, відокремлюємо мембрану, ошпарюємо, просушуємо і подрібнюємо. Я, наприклад, на кавомолці. Але можна і в ступці, як це робили наші мами і бабусі. Потім порошок шкаралупи складаємо в сухий герметичний контейнер, зберігаємо в тіні при кімнатній температурі не більше 2 місяців.

Як можна використовувати?
Можна просто зробити кальцієву воду. Взяти 1 чайну ложку подрібненої шкаралупи і залити 1 літром чистої негазованої води кімнатної температури. Настояти 1-2 години і використовувати для вмивання. Така вода чудово пом’якшує шкіру, підвищує місцевий імунітет.
А якщо настій зробити на заздалегідь приготованому відварі трав – вийде чудовий тонік для обличчя.
Для приготування тоніка беремо 1 чайну ложку (без гірки) подрібненої шкаралупи і заливаємо 100 мл відвару трав кімнатної температури. Залишаємо на 2 години. Зберігаємо в холодильнику протягом 3 днів. Можна використовувати для тонізації шкіри обличчя, шиї, декольте.

Популярні відвари для кальцієвого тоніка:
1. Відвар з ромашки. Підходить для догляду за чутливою, схильної до подразнень шкіри. Прискорює загоєння запалень, добре тонізує шкіру і є профілактикою появи зморшок.
Приготування: 2 столові ложки сухих суцвіть залити 150 мл окропу. Поставити на невеликий вогник на 10 хв. Остудити і процідити.
2. Відвар з календули (нагідок). Підходить для догляду за нормальною, комбінованою і жирною шкірою. Володіє антисептичними і відбілюючими властивостями, регулює роботу сальних залоз. Пропорції: 1 столову ложку сухих суцвіть залити 150 мл окропу.
3. Відвар з Мати-й-мачухи. Підходить для догляду за нормальною, комбінованою і жирною шкірою. Зменшує кількість зморшок, видаляє жирний наліт, лікує запалення та проблемні висипання, робить колір рівним. Пропорції: 1 столову ложку сухих суцвіть залити 150 мл окропу.
Також подрібнену шкаралупу яєць можна додавати в домашні маски. Це прекрасний омолоджуючий інгредієнт, що зволожує і підвищує тургор шкіри. Рекомендовані пропорції: 1 чайна ложка подрібненої шкаралупи на 1 столову ложку маски.
І нехай ваша шкіра сяє!