Вершковий кето-мус з ожиною та лохиною

Вершки 33-35% 200 мл
Ожина 100 г
Лохина 100 г
Ванілін за смаком
Цукор – 1 ст.л.
Кілька ягід і листя м’яти або тархуна для прикраси

Желатин залийте 60 грамами вершків і залиште хвилин на 10-20 для набухання.
Після того, як желатин розбухне, нагрійте його на водяній бані, щоб розпустити, потім відставте.
Ягоди розчавіть виделкою та змішайте з охолодженим желатином, цукром (замінником) і 40 мл вершків.
Покладіть в холодильник на 30 хвилин.
Коли ягідна суміш схопиться, збийте її в пухку масу.
Розлийте по формах і приберіть в холодильник на 4-5 годин.
Решту охолоджених вершків збийте в густий крем, можна їх трохи підсолодити.
Викладіть збиті вершки поверх мусу за допомогою кондитерського мішка або просто ложкою.
Прикрасьте ягодами ожини і лохини та листочками м’яти або тархуна/

Насолоджуйтесь!