Дієтична Великодня пасочка

2 яйця
70 мл кефіру
120 г творогу м’якого
60 г вівсяних пластівців
20 г кукурудзяної муки
30 г рисової муки
20 г сливового масла
шіпка ваніліну
1/2 ч.л. соди
1 ч.л. олії Стожар FUSION
замінник цукру за смаком
1/3 ч.л. кардамону
50 г цукатів
1 г лимонної кислоти
1/2 ч. л. оливкової олії
150 мл молока
2 ст.л. знежирене сухого молока
1 ч. л. крохмалю 

Білки відокремити від жовтків.

До жовтків додати сирок, кефір, соду – добре розмішати і залишити на 5 хвилин – тісто почне трохи пінитися.


В яєчну масу додати цук.зам. за смаком (як приклад стевія) і ванілін.

Вівсяні пластівці змолоти на борошно, з’єднати з двома іншими видами борошна (за обсягом борошняна суміш – одна чашка на 250 мл), додати розпушувач і кардамон, добре перемішати.

Всипати суху суміш до рідкої, добре перемішати.


Білки збити до міцних піків з лимонною кислотою (додавати її на етапі коли білки утворюють густу білу) і вмішати в тісто рухами від низу до верху.


Обережно додати в тісто дрібно рубані цукати, ще раз добре перемішати.


Форму (наприклад 8,5 см в діаметрі) змастити оливковою олією і викласти тісто (має заповнитися приблизно на 3/4).


Випікати в розігрітій до 175 ° C духовці близько 45-50 хвилин (перевіряти по рум’яності і методом «суха зубочистка»).


Якщо паска ще не пропіклася, але вже сильно підрум’янилася зверху – накрити верхівку фольгою.

Для глазурі: змішати сухе молоко з крохмалем і підсолоджувачами, можна додати дрібку ваніліну.


Влити кілька ст. л молока і розмішати до однорідності, по-максимуму позбутися грудочок.


Влити молоко, ще раз добре збити і поставити в мікрохвильовку на макс. потужність ( 850 кВт) на 3 хвилини (кожну хвилину виймати і перемішувати, стежити щоб маса не втекла), потім дати їй охолонути і нанести на верхівку паски.
Прикрасити за бажанням.

Ps. А також, можна додати родзинки в паску за бажанням.

З наступаючим!