Катерина Блінова

Як біль приводить до нового

Сім років тому я проводила танцювальний фітнес тур по містах України. І ось по завершенню проекта, сідаючи в машину я не змогла підняти ногу. Поперек немов скували щипцями. Мені терміново треба було їхати 330 км дороги додому з Києва до Сум, де мене чекала моя сім’я. В той момент я й гадки не мала які лікі потрібно приймати в таких випадках. І не маючи можливості зняти цей біль, я зібрала всю свою волю в кулак, сіла за кермо й поїхала …

З цього моменту моє життя супроводжував хронічний біль різної інтенсивності. Я пізнала безліч МРТ, обстежень та діагностик, які привели мене до Ізраїлю. Я дізналася що таке алергія, викликана передозуванням ліків, адже я навчилася сама собі їх колоти. І колола собі все що мені здавалося може допомогти, аби біль не був настільки сильним.

Через п’ять років моїх страждань й спроб видужати, ми із чоловіком зважилися на те щоб я тимчасово залишила наші бізнес-проекти, поїхала в інше місто та лягла в лікарню. Це був інститут вертебрології в Харкові. На зміну активного, цікавого життя, мене чекали уколи, витяжки й масажі. Там я побачила безліч пацієнтів після операцій і мені зовсім не хотілось лягати “під ніж” з невідомими наслідками. Адже у мене троє дітей, улюблений бізнес, а я ще зовсім молода …

Після проходження лікування в інституті мені дали пораду: робити комплекс вправ для розслаблення хребта і позбавитися зайвої ваги. Яка стала побічним ефектом не систематичних тренувань через постійні переїзди, терапії й сильно діючи ліки. Це був кінець квітня, за вікном сяяла весна, а я намагалася прийняти той сумний факт, що моя спина вже не буде колишньою.

І я загадуватися над питанням, а що я сама щодня можу робити для відновлення здоров’я своєї спини?
Тоді я навіть не здогадувалася, що відповіддю на це питання стане мій новий челендж #блаженныгибкие, схуднення на 27 кілограмів, оновлення сил й молодості, а також створення марафонів для жінок. А головне сотні людей, які надихнувшись моєю історією самі змогли змінити якість свого життя. Дивно, як біль може відкрити двері чомусь новому і прекрасного!

Отже, у вересні 2018 я наважуюсь на схуднення у форматі онлайн марафону. Потрібно зазначити, що в той час заняття фітнесом в домашніх умовах через інтернет не було таким популярним, як зараз під час карантину. Але завдяки моєму персональному тренеру, яка мотивувала мене, а й ще коригуванню харчування, тренуванням по системі FitCurves, апаратним масажам Nuga Best мені вдалося не тільки нормалізувати вагу, але і відчути себе красивою йі здоровою. До мене повернулася радість життя!

Але був ще комплекс вправ з розтяжки, який мені рекомендували в інституті вертебрології, а я так і не почала регулярно його робити. Тому в лютому 2019 у своєму інстаграмі я заявила про намір зробити 14-ти денний челлендж: щоранку о 6:30 у прямому ефірі робити розтяжку. І запросила бажаючих приєднається до мене.

На сьогодні проект #блаженныгибкие допоміг сотням жінок дисциплінувати себе і щодня піклуватися про свій хребет, роблячи для нього корисні вправи. Японське прислів’я говорить, що в скутому тілі завмирає життя. А малорухливий спосіб життя, хвороби опорно-рухового апарату стали новою «чумою» 21 століття.

Багато людей відчуває напруженість в тілі, біль в суглобах. Гарна новина полягає в тому, що еластичність м’язів можна розвивати, регулярно виконуючи комплекс вправ на розтягання. Гнучкість — це основа молодості. Тому займаючись цілеспрямовано здоров’ям своєї спини, зовсім скоро ви перестанете відчувати себе колодою, намагаючись нагнутися, позбудетеся від стресу й апатії, відчуєте прилив енергії. Адже розтяжка сприяє виробленню в організмі гормонів щастя й легкості.

Отже, якщо ви хочете поліпшити своє самопочуття, зупинити процеси старіння і навіть зробити рестарт свого життя, тоді приєднуйтесь до мого проекту #блаженныгибкие, де я навчу вас простим й ефективним вправам абсолютно безкоштовно. Щонеділі о 9:00 я чекаю вас у себе на сторінці в Інстаграм