МЕТЕЛЬСЬКА ОЛЬГА

Як зберегти красу шкіри взимку: секрети косметолога

Холод та пронизливий вітер, сухе повітря в будинку й офісі, різкий перепад температур при переході з приміщень на вулицю. Все це призводить до витончення ліпідної мантії (природної жирової плівки) шкіри, зневоднення та втрати еластичності шкіри. А так хочеться бути красивою!
В цьому немає нічого складного, якщо дотримуватися простих правил догляду за шкірою в зимовий період, а також знати яким косметичним засобам варто віддавати перевагу.

Очищення
Що стосується демакіяжу – обираємо гіпоалергенну міцелярну воду для чутливої ​​шкіри. Адже навіть жирна шкіра після перебування на морозі стає більш ніжною та вразливою.
Для вмивання слід взяти: для сухої та чутливої ​​шкіри – гідрофільна олія або олія-крем; для нормального або комбінованого типу шкіри – звернути увагу на молочко або пінку для очищення шкіри; для жирного типу шкіри – підійде гель або пінка для жирного і комбінованого типів шкіри.

Тонізація
Для зими цей етап в догляді за шкірою залишається, як і раніше, актуальним. Мета тонізації – повернути шкірі природний Ph після очищення та зволожити шкіру, «посилити» проникнення сироваток і кремів.
Якщо у вас вже є улюблений тонік – то сміливо його залишаємо «в друзях» на всю зиму. Якщо поки немає – купуємо, орієнтуючись на свій тип шкіри. Якщо віддаєте перевагу замість тоніка косметичну воду – теж підійде. Наприклад: рожева вода – для чутливої, сухої і нормальної шкіри, та «зелений чай» для комбінованої й жирної шкіри.

Сироватки
Зверніть увагу на Бета-глюкан (β-glucan, Beta glucan). Цей засіб має просто чарівний спектр дії: крім того що прекрасно підвищує імунітет шкіри, має зволожувальні, ранозагоювальні, захисні та антисептичні властивості.

Крем
Для сухої та нормальної шкіри. В якості денного використовуємо крем на основі оливкової, арганової олії, олії ши або макадамі.
Для комбінованої та жирної шкіри. Обираємо крем «легкої текстури», до складу якого входитимуть ненасичені жирні кислоти (Омега 3, 6, 9). Вони не просто забезпечують живлення шкіри, знімають лущення, борються з зневоднення шкіри, але ще і мають некомедогенні властивості (не забивають пори).

Крем під очі
З наслідками зимового стресу вам допоможе впоратися крем з вітаміном Е (знімає сухість, робить судини менш ламкими, шкіру еластичною та молодою) та вітаміном А (стимулює вироблення власного колагену, бореться зі зморшками).

Пілінги
Зима – чудова пора ввести в догляд за шкірою засоби, що містять кислоти. Однак, з огляду на серйозні погодні умови слід віддати переваги поверхневому пілінгу. Зверніть увагу на: мигдальний пілінг (бореться з віковими змінами шкіри, вирівнює шкіру, активізує природну вироблення колагену і еластину), молочний пілінг (робить шкіру м’якою, еластичною, пружною), PRX-T33 (стимулює природне вироблення гіалуронової кислоти, підвищує пружність та еластичність шкіри, бореться з пігментними і посттравматичними плямами, постакне).

Маски
Не забувайте, що навіть в холодну пору року шкірі потрібно очищення. Для сухої та нормальної шкіри – оптимальним буде використання очищувальних масок на основі каоліну або Бабл-масок (кисневі або бульбашкові маски) 1 раз в 7-10 днів, для комбінованого та жирного типів шкіри бабл-маски 1 раз в 5-7 днів, маски на основі зеленої або блакитної глини 1 раз в 7 днів.
Для підтримки краси та здоров’я шкіри також слід застосовувати живильні і ензимні маски.

Ці поради допоможуть вашій шкірі залишатися молодою і красивою!
Нехай зимові морози не псують Вам настрій.