Равіолі зі шпинатом та рікотою

Шпинат – 200 гр
Рікота – 200 гр
Цибулина – 1 шт.
Сіль – за смаком
Борошно – 2 склянки
Яєчний жовток – 1 шт.
Тепла вода – 100 мл
Вершкове масло – 100 гр
Часник – 1-2 шт.
Олійна заправка Стожар FUSION (суміш перців)

Обсмажте шпинат на оливковій олії. Смажте протягом 10 хвилин, помішуючи.

Потім змішайте обсмажений шпинат із сиром рікота.

В оливкову олію на сковороді викладіть дрібно порізану цибулю. Обсмажте до прозорості, на це піде хвилин 5. Потім додайте цибулю до шпинату та сиру.

Далі треба замісити тісто. Змішайте яєчний жовток, борошно та теплу воду.

Розділіть тісто на дві половинки. Поки ви будете працювати з однією половиною тіста, другу покладіть у целофановий пакет або загорніть у харчову плівку. Це важливо. Інакше тісто швидко засохне і з ним важко буде працювати.

Розкотіть робочу половину тіста в довгу велику смужку. Потім розріжте її вздовж кілька тонких смужок.

Викладіть суміш шпинату і сиру рікота невеликими гірочками (по чайній ложці) рівномірно на однаковій відстані один від одного, але не дуже близько. І накрийте порожньою смужкою. Обережно пальцями примніть тісто між начинкою. 

Проріжте межу між равіолі, щоб можна було її відокремити один від одного. Скористайтеся рельєфним ножем.

Викладіть равіолі зі шпинатом і рікотою в воду, що майже закипіла. Варіть 5 хвилин. 

Тепер зробіть легкий соус для равіолі. У невеликій каструлі розтопіть вершкове масло і видавіть туди ж часник. Все перемішайте. Можете подавати равіолі зі шпинатом та рикоттою, поливши цим соусом. Також можете зверху посипати равіолі своїм улюбленим твердим сиром.

Альтернативно можете додати замість соусу – олійну заправку Стожар FUSION!

Смачного!