Кокосове молоко – 6 склянок
Куряча грудка – 400 гр
Галангал – 1 шт
Лимонна трава – 3 шт
Ріпчаста цибуля – 1 шт
Помідори – 2 шт
Листя лайма – 6 шт
Гливи – 200 гр
Олійна заправка Стожар FUSION (суміш перців)
Тайський гострий перець  – 5 шт
Сіль – 1/2 ст. л.
Сік лайма за смаком
Кінза – 1 пучок

Нарізати галангал тонкими смужками. У лемонграсу зрізати кінці та прибрати зовнішню оболонку.

У сотейник налити половину кокосового молока, поставити на середній вогонь. Покласти в молоко галангал та лемонграс.

Поки гріється молоко, розрізати грудки на кубики середнього розміру. Коли молоко почне закипати, додати курку та інше кокосове молоко. Зменшити вогонь до мінімуму, щоб молоко не згоріло.

Нарізати перець чилі по діагоналі на невеликі кільця. Додати до сотейника до супу. Гливи промити і розібрати на окремі гриби. Злегка перемішати суп, додати гриби та цибулю. Заважати суп слід в одному напрямку, намагаючись не пошкодити структуру, інакше молоко згорнеться.

Нарізати крупним кубиком помідори і додати, коли суп закипить. Порвати листя лайма, перемішати. Варити на повільному вогні ще 10 хвилин, не даючи йому закипіти.

За 10 хвилин зняти з вогню. Додати в суп сік лайма та сіль за смаком. Також можна додати для смаку олійна заправку Стожар FUSION.

Смачного!

Лосось (філе) – 450 гр
Рис (жасмин) – 1 склянка
Кокосове молоко – 600 мл
Огірок – 3 шт
Шпинат (міні) – 2 склянки
Манго – 1 шт
Авокадо 1 шт
Болгарський перець (червоний) 1-  шт
Кінза – пучок
Лайм – 1 шт.
Олійна заправка Стожар FUSION (базилік і розмарин) – 1 ст.л.
Вода- 50 мл
Соус (соєвий) 1 ст. л.
Цукор (коричневий) 1 ст. л.
Кунжут (чорний)-  щіпка

Змішайте воду з 400 мл кокосового молока та доведіть до кипіння.
Засипте рис і варіть до готовності.
Філе лосося викладіть на лист на фольгу і запікайте протягом 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Поки готується риба, зробіть заправку: змішайте 200 мл кокосового молока з цукром, соєвим соусом, цедрою, олійною заправкою Стожар FUSION та соком лайма. Добре перемішайте!

Зберіть боул: викладіть у тарілку трохи рису, 1/4 лосося, трохи нарізаного манго, огірка, авокадо, солодкого перцю та шпинату.
Додайте кінзу, полийте кожну порцію заправкою та посипте чорним кунжутом.

Смачного!

Оливкова олія – 1 ст.л
1 подрібнена цибулина
Паприка – 1 ч. ложка
Рис – 300 гр
Сухий хересу – 3 ст. ложки або біле вино (на ваш смак)
Подрібнені помідори – 400 гр
Курячий бульйон – 900 мл
Олійна заправка Стожар FUSION (лимон і базилік)
Суміш заморожених морепродуктів – 400 гр
1 лимон: 0,5 соку, 0,5 нарізаний скибочками
Жменька грубо подрібненої петрушки.

Розігрійте оливкову олію на великій пательні. Додайте цибулю, смажте її до пом’якшення протягом 5 хвилин.

Додайте копчену паприку та рис, перемішайте. Влийте вино чи херес. Після випаровування напою додайте подрібнені помідори та курячий бульйон.

Готуйте, не накриваючи кришкою, протягом 15 хвилин. Час від часу перемішуйте, поки рис не стане м’яким.

Додайте суміш з морепродуктів і накрийте кришкою. Тушкуйте 5 хвилин, або поки морепродукти не звариться, а рис стане м’яким.

Вичавіть лимонний сік, розсипте петрушку, 1 ст.л. олійної заправки Стожар FUSION і подавайте зі скибочками лимону.

Смачного!

Рис — 200 гр
Білі гриби — 100 гр
Олійна заправка Стожар FUSION (базилік і розмарин)
Курячий бульйон — 1 л
Оливкова олія — ​​50 мл
Біле сухе вино — 50 мл
Сир Пармезан- 100 гр
Цибуля – 1 маленька
Часник — 1 зубчик
Сіль за смаком.

У сковороді з товстим дном розігріти олію, додати дрібно нарізані цибулю і часник, гриби, перемішати. 

До готової суміші додаємо рис і обсмажуємо його до прозорості. Вливаємо вино і чекаємо, поки воно випарується.

Далі заливаємо рис курячим бульйоном і стежимо, щоб бульйон повністю не випарувався. 

Після того, як рис приготується, додаємо до нього натертий сир та 1 ст.л. олійної заправки для підкреслення смаку Стожар FUSION 

Смачного!

Шпинат – 200 гр
Рікота – 200 гр
Цибулина – 1 шт.
Сіль – за смаком
Борошно – 2 склянки
Яєчний жовток – 1 шт.
Тепла вода – 100 мл
Вершкове масло – 100 гр
Часник – 1-2 шт.
Олійна заправка Стожар FUSION (суміш перців)

Обсмажте шпинат на оливковій олії. Смажте протягом 10 хвилин, помішуючи.

Потім змішайте обсмажений шпинат із сиром рікота.

В оливкову олію на сковороді викладіть дрібно порізану цибулю. Обсмажте до прозорості, на це піде хвилин 5. Потім додайте цибулю до шпинату та сиру.

Далі треба замісити тісто. Змішайте яєчний жовток, борошно та теплу воду.

Розділіть тісто на дві половинки. Поки ви будете працювати з однією половиною тіста, другу покладіть у целофановий пакет або загорніть у харчову плівку. Це важливо. Інакше тісто швидко засохне і з ним важко буде працювати.

Розкотіть робочу половину тіста в довгу велику смужку. Потім розріжте її вздовж кілька тонких смужок.

Викладіть суміш шпинату і сиру рікота невеликими гірочками (по чайній ложці) рівномірно на однаковій відстані один від одного, але не дуже близько. І накрийте порожньою смужкою. Обережно пальцями примніть тісто між начинкою. 

Проріжте межу між равіолі, щоб можна було її відокремити один від одного. Скористайтеся рельєфним ножем.

Викладіть равіолі зі шпинатом і рікотою в воду, що майже закипіла. Варіть 5 хвилин. 

Тепер зробіть легкий соус для равіолі. У невеликій каструлі розтопіть вершкове масло і видавіть туди ж часник. Все перемішайте. Можете подавати равіолі зі шпинатом та рикоттою, поливши цим соусом. Також можете зверху посипати равіолі своїм улюбленим твердим сиром.

Альтернативно можете додати замість соусу – олійну заправку Стожар FUSION!

Смачного!

 

 

 

 

 

Спагетті – 300 гр
Оливкова олія – 50 мл
Олійна заправка Стожар FUSION (лимон, базилік) –  2 ст.л. 
Мідії у черепашках, свіжі чи заморожені – 450 гр
Цибулина, порізати кубиками – 1 шт
Часник, вичавити –  3 зубчики
Помідори без шкірки у власному соку, помідори подрібнити – 400 мл 
Сухе біле вино –  150 мл
Пармезан або Грана Падано, дрібно натерти – 20 гр сиру
Сіль за смаком

Для посипання:
Пармезан або Грана Падано, дрібно натерти 20 грам 
Петрушка, дрібно порізати 1/4 пучка

Спагетті відварити у великій кількості киплячої підсоленої води до консистенції аль денте, відцідити.

У великій сковороді на маленькому вогні, розігріти оливкову олію, додати цибулю, посолити і томити, часто помішуючи, до м’якості цибулі.

Влити вино та уварити, поки не залишиться приблизно 1/4 рідини. Додати часник, помідори та сіль за смаком. Гасити, періодично помішуючи, поки томатний соус стане дещо густішим. Додати мідії та добре вимішати. Гасити, помішуючи, поки більшість мідій відкриється.

Додати спагетті, сир та олійну заправку Стожар FUSION і ретельно перемішати все разом. Зняти з вогню.

Розкласти спагетті з мідіями по тарілках, посипати сиром і петрушкою і подавати.