Гончарова Людмила

Як зберегти молодість після 40: секрети дієтолога

Кожна жінка, в тому числі і ви ,- єдина і унікальна! Прийшов час більше дізнатися про саму себе.

Як сказав один великий доктор, ми є те, що ми їмо.

Будь-яка їжа, яка містить білки, жири і вуглеводи може бути для нас корисною чи шкідливою, яка не засвоюється в організмі.

Як це відбивається на нас протягом життя і особливо після 40 років, ось в чому питання.

Після 40 років організм жінки потроху починає гормональну перебудову і готується до поступового згасання репродуктивної функції.

Це природний процес, однак багатьом він дається нелегко?

Нелегко, тому що немає знань з власної гормональної системи і підтримці її в активній формі.

Інтернет з безліччю інформації та припущень не допомагає грамотно побудувати для себе правильну систему харчування і спосіб життя для отримання результату.

Відсутність знань з власної регуляції гормональної системи ви можете заповнити завдяки інформації з власної ДНК, за допомогою аналізів.

Пропоную заповнювати! ???

Зміни в організмі починаються з поступового згасання функції яєчників і зниження рівня естрогену, жіночого статевого гормону.

Естрогени створюються з білка і жиру – продуктів нашого харчування! І ще впливають на з’їдені нами солодощі!

А саме, куди вони підут- в жирову клітину, а значить в надлишкову вагу, набряклість, або як будівельний матеріал. Це важливо для нас!

Цей гормон так важливий, що всі інші прояви віку пов’язані саме зі зменшенням його кількості.

Важливий для повноцінної нейрорегуляторної функції мозку, регулювання імунної системи, серцево-судинної системи.

Естрогени синтезуються або з тестостерону і андростендіону, так і безпосередньо з холестерину.

Ті, естрогени, які синтезуються безпосередньо з тестостерону, працюють як нейромедіатори, даючи можливість нам приймати правильні рішення для себе, регулює функції запам’ятовування, навчання, регулює апетит, сон, настрій.

Естрогени, прозведені завдяки холестерину, регулюють ферментацію жирів.

Таким чином вони прискорюють розщеплення жирів і перешкоджають розвитку атеросклерозу.

Естрогени беруть активну участь і в інших обмінних процесах, в тому числі вуглеводному. Коли знижується вироблення естрогену і порушується обмін речовин, формується резистентність до інсуліну, яка і провокує набір ваги після 40 років. А зростаючий кортизол збільшує розміри жирових клітин, розташованих переважно в черевній порожнині. Іншими словами – в основному росте живіт.

⠀ Також екстроген бере участь в зростанні та відновленні кровоносної системи, кісткової тканини, еластичності шкіри, психоемоційному стані.

Щоб залишатися стрункою, насолоджуватися життям і прекрасно себе почувати після 40, необхідно чітко знати всі потреби та особливості свого організму.

Для цього вкрай важливо здати генетику на відповідні вам на вашу ДНК ПРОДУКТИ по білковому, жировому і вуглеводному обміну і вибрати ті продукти, які прекрасно засвоюються.

?І це може не бути вами улюблений авокадо!

Виходячи з цієї інформації, вкрай важливо нормалізувати своє харчування відповідно до власної генетики і ще довгі роки залишатися молодою і красивою!

 

Ілюстрація до тексту: картина “Паперовий кораблик”, авторка Корнієнко Оксана.